torsdag 17 februari 2011

Premiär för surdeg!

Det blev ett bröd, ett riktigt stort...



Det är alltså ett levainbröd bakad på en vetesurdeg från Leilas bok "one more slice". Jag blandade dock i något mer mjöl än vad som står angivet för att kunna hantera degen, men det hade nog blivit lite luftigare om jag låtit bli. Men det var riktigt gott iallafall!

Angående syningen så har jag så många olika saker som jag vill sy, så det händer liksom ingenting. Märkligt...




3 kommentarer:

  1. Borde också testa.. hör till mina "att göra" projekt!

    SvaraRadera
  2. Vilket fantastiskt vackert bröd du fick!

    SvaraRadera
  3. Det enda man behöver tänka på, förutom att få till receptet, är att ha gott om tid... Att börja efter 20.00 blev i senaste laget, men belöningen blev ju stor och god så det gjorde inte så mycket att jag provsmakade brödet 01.15!

    SvaraRadera