torsdag 17 februari 2011

Premiär för surdeg!

Det blev ett bröd, ett riktigt stort...



Det är alltså ett levainbröd bakad på en vetesurdeg från Leilas bok "one more slice". Jag blandade dock i något mer mjöl än vad som står angivet för att kunna hantera degen, men det hade nog blivit lite luftigare om jag låtit bli. Men det var riktigt gott iallafall!

Angående syningen så har jag så många olika saker som jag vill sy, så det händer liksom ingenting. Märkligt...




tisdag 15 februari 2011

K-k-kkkaaaalllt....

...har det varit här idag. Inte extremt, morgonen började kring -30 för att mitt på dan tangera -22, och nu kring -25.

Solen sken dock med all sin härlighet, och eftersom ett skinande rent trägolv gifter sig bra med solsken så tog jag fram skurhinken och gav köksgolvet en rejäl omgång! Blev även inspirerad att byta gardiner och provade med att hänga gamla kökshandukar över gardinstången. För tillfället är de ostrukna, tyckte att det blev lite charmigt så, men kan hända att de får hamna under strykjärnet.


Just nu sitter jag och väntar på att surdegen, ett levainbröd, ska jäsa klart. Ska bli spännande att se om det blir nå bra. Surdegskulturen såg lite obubblig ut idag, men brödet jäser då i alla fall...

Det osminkade sanningens kök. Odiskat och stökigt!
//Jenny

söndag 13 februari 2011

Nytt projekt!

I fredags bakade jag lite släta bullar samt kanelbullar, med recept från Leilas bakbok "a piece of cake". Eftersom resultatet blev riktigt bra, så fick jag litet blodad tand och sparkade så även igång en surdegskultur.

Så egentligen är det väl inget riktigt projekt, utan mer som en liten "tamaguchi". För tillfället bubblar den på fint och väntar närmast på att bli matad med lite vetemjöl och vatten, tidigast tisdag kan jag börja baka, och det ska bli riktigt spännande att se om det kommer att gå vägen... (Även detta recept har Leila skrivit, men det kommer från boken "one more slice")

//Jenny

tisdag 8 februari 2011

Storlek? Förliten...

Attans! Egentligen vet jag ju att mönstret var för litet. Om jag tänker efter. Men, inte så mycket att göra, mössan är sydd och jag tycker den blev ganska så mysig! Har nu ritat ett lite större mössmönster så lillebror får sig en som passar hans lilla knopp!





//Jenny

måndag 7 februari 2011

Muddisar och bebisvantar!

Sydde bebisvantarna vändbara denna gång, dels för att det blir lite roligare så, men främst för att jag ska slippa se de fula sömmarna från symaskinen som blir vid mudden annars. De här blev i största laget för lillebror som är sexmånader, så nu ligger ett par mindre vantar och väntar på att få bli ihopsydda.


Muddisarna är det egentligen inte så mycket att säga något om, jag sydde dem lite större så de får ligga på hyllan ett tag innan de kommer att användas. Använde mig av lite stuvmuddar i midja och ben, som jag har fått av min mamma och mormor så denna gång blev midjemudden ovikbar.

Bortsett från muddarna så kommer snigeltyget från Znok ock trädtyget från Mjuka tyger!

Ha en fortsatt trevlig dag, själv ska jag städa....

//Jenny

onsdag 2 februari 2011

Fönstershopping!

Idag har jag varit förbi en sväng på Åhlens samt Ohlssons och kikat på lite tyger. Handlade inget, men oj vad hjärnan går på högvarv nu! Och oj, så trist det är att inte kunna shoppa loss och frossa i prickigt, blommigt, randigt, molnigt (?) enfärgat, strechigt, velourigt och fleeceigt... osv osv. Samtidigt är det kanske bra att måsta begränsa sig lite, att inte kunna "ha allt". För vars ska "allt" egentligen förvaras, och kommer jag att sy av allt?

Förmodligen inte, så därför uppskattar jag desto högre de tyger som jag, lite eftertänksamt, väljer ut i denna nästintill oändliga tygdjungel!

(Imorgon kommer en bild på byxor av snurriga sniglar. Och för att jag inte ska kunna skjuta upp det nå mer, så lovar jag också att det ska komma en bild på lillebrors nya bebisvantar. Han behöver verkligen ett par nya som sitter fast på händerna...)

Go´natt! (Klockan är 23.09, men "blogg-klockan" visar något helt annat, nån som kan hjälpa mig att ändra den?)