onsdag 31 augusti 2011

Turbo muddis!

Det är så roligt när man börjar bli lite mer rutinerad med tyg och maskin, nu går det ganska snabbt att sy ihop ett par muddisar. Jag har liksom nästan helt skippat att nåla och jag har fått en ganska bra känsla för hur mycket man behöver dra i mudden osv. Det känns kul! Dagens alster blev ett par röda plyschmuddisar med ljusgrönturkosa muddar.


Men jag ber om ursäkt för den urkassa kvallan på bilden. Vår kamera har verkligen sett bättre dagar...


Visar även en bild på vår moderiktiga stubbe, som klätt sig i höstens trendiga färg, camel!

Sköt om er!

tisdag 30 augusti 2011

Bebisvantar x4...

...gjorde jag i helgen. Jag ville kolla hur de olika storlekarna var, så jag sydde upp 0-3mån, 3-6mån, 6-9mån och 9-12mån. Använde mig av diverse småbitar som blivit över och de tre minsta har jag fodrat med storasysters urväxta t-shirts. I det största paret består fodret av gosig fleece!



Åsså en bild på de fina ljuslyktorna från Ittala som jag fått av mamma! Det är ju sååå mysigt nu när man kan börja tända lite ljus på kvällen, även om det egentligen känns som den enda fördelen med att det blir höst och mörkt ute. Duken, som är ett örngott kommer ifrån en släkting!

Komihåg: Den ljusgröna mudden är ganska stum, lägg till liite extra!

fredag 19 augusti 2011

Omlottbyxa!

Har knåpat klart ett par byxor ikväll! Eller, ja det saknas tryckknappar i grenen, men de kommer på plats imorgon. (Förutsatt att de passar förstås...)


Snigeltyg från Znok, och som utgångspunkt för mönstret har jag använt mig av ett pyjamasmönster från Sömnadsmagasinet 3/2010. Men det är inte så många likheter med det mönstret längre, så detta kan nog klassas som eget! 

Komihåg: Benmudd 18cm*14,5cm. Ärmhålet kan göras något större nästa gång!

måndag 15 augusti 2011

Loppisfynd del 2!

Från en loppis inne i Ö-vik hittade jag fem örngott, ett örngott har jag rensat på spets så därför är det bara fyra på bild. Ett av de här ska också gå samma öde tillmötes, spetsen har börjat lossna och de är lite revor i väven...



Spetskronan fann jag på loppisen i Hej och kostade blott 50kr, där köpte jag även denna skål...


... och dessa prylar (nedan) fanns kring Ö-vik. Kan tillägga att det är väldigt bra att ta med sig grannarna då man ska bege sig på loppis-semester, extra bra om männen och barnen kommer bra överrens! Då får man titta ganska ostört!


1 års kalas och loppisfynd del 1!

Oj, så länge sen sist! Lillbrorsan har fyllt 1 år och det firades med närmaste familjen (endast ca 20 st, och då kunde inte alla komma). Hans outfit för dagen bestod av en rea-body från lindex och ett par hemsydda brallor av underbart snygga utbåtstyget från Znok. Muddarna är av jeansfärgad jersey från JNY. Blev riktígt snyggt ihop!



Under en minisemester i Övik med goda och glada grannar så var målet att stanna på så många loppisar som möjligt mellan Skell och Ö-vik. Vi lyckades ganska bra! Här är några fynd från ett ställe i Husum. Fick alltihop för 205kr! Men på lampan satt det en vanlig hederlig vit plastsladd, som nu har bytts ut till en tvinnad från Gysinge! Sååå mycket bättre!


Ska ladda batterierna och fota resten av fynden också!

Hade gott! (Har ändrat i inställningarna så nu borde alla kunna lämna kommentarer!)

 Jo! gå gärna in på min kompis blogg och var med och tävla om en snyggt designad halskrage!

http://tvaklasarbananer.blogspot.com/2011/08/vaja-hjalp-mig-och-vinn-ett-unikt.html