torsdag 31 mars 2011

Våriga bralls!

Muddisar i trädtyg från Mjuka Tyger som Johanna Ahlard har ritat. Muddarna är sydda av tunn limegrön jersey från JNY. Tja... inte så mycket att orda om egentligen...


Kom ihåg: Mönster: muddis strl 68 med sömsmån runt om. Midjemudd: 19 cm bred, 20 hög. Benmuddar: 11 hög och 15 bred.

För övrigt undrar jag om man kan drabbas av sommartidsdepression? Tror nämligen att jag har fått det...

Nattinatt!

tisdag 22 mars 2011

Puffiga finbyxor!

Byxorna i förra inlägget blev inte så korta där bak som jag trodde, däremot lite korta i benen (hade aldrig provat dem då de var 100% färdiga...). Ritade om mönstret litegrann  i alla fall och idag tillverkades ett par finbyxor till lilleman av mina gamla byxor som var för trånga. Jag visste inte om det skulle bli stor skillnad på att sy byxor av ett ostretchigt tyg, för rörelseförmågans skull, så jag la till sömsmån och stället för benslutsresår satte jag mudd. Denna gång sydde jag fast mudden innan jag sydde ihop byxbenen, men fick lägga några veck, för mudden räckte inte över hela benslutet.

Finbyxor i puffig modell!
De blev ju lite baggy, men storleksmässigt är de nog kring 74, och han är ju inte riktigt där än. Men att de är lite långa gör ju inte så mycket för då åker iaf inte benmuddarna upp till knäna då han sitter...
Vet inte om det syns, men jag la mönstret så att de gamla pressvecken stämmer även på dessa byxor! Men jag tror att jag måste sticka ner, uppe vid midjemudden så kanske det blir mindre ballongit där.

Kom ihåg: midjemudd 11,5 x 19cm, benslut 11,5 x 18cm och 1cm runt om hela byxan.

//Jenny, som nog bör överväga att inte sy ikväll. Har lite stiffneck...

måndag 21 mars 2011

Puffisar!

Rensade bland alla barnkläder i helgen, dels för att minska på trycket i förrådet dels för att se vad som passar till lillebror som växer så det knakar! Hur som helst, fick rensa bort en massa byxor som resåren bara frasade sönder i, bland dem en puffig byxa som jag gillade jättemycket då storasyster var liten. Så för att försöka bevara modellen tog jag fram tygsaxen och klippte bort sömmarna och ritade av delarna, osv osv och tata:

 
Puffisar av pappans gamla t-shirt!
Återbrukade puffisar av en gammal t-shirt, med mudd från Ohlssons. Har dessutom vågat prova tvillingnålen, som jag av nån anledning varit rädd för, men det var ju busenkelt ju! Dessa blev däremot något låga baktill så mönstret kräver lite justeringar för att bli ännu bättre. Nej, nu är det nattning av storasyster som står på schemat!

//Jenny, som är glad för att om en vecka drar Project Runway igång igen!!!

onsdag 16 mars 2011

Sytt sött i lila!

Lillebror sover + storasyster i badbaljan= mamman vid symaskin! Har sytt ett par muddisar i storlek 62 till kusin A i lila jerseyfordonstyg från JNY. Ska bli spännande att se hur de passar. Hon är nämligen en smal bebis så jag har gjort muddarna något smalare, men de ser väldigt smala ut... jaja... Bebisvantarna ska hon också få, de är i lila molntyg från JNY.


Nu ska jag ta upp syster ur badet och sen borde vi kanske gå ut en sväng i solen också...

//Jenny

torsdag 10 mars 2011

Overlockat dregglis och muddisar!

Visst var det roligt att sy förut, men nu är det skitkul! Det är så roligt då man får det där lite proffsiga utseendet på sömmarna. Självklart har jag problem med skarpa svängar och jag har inte provat någon annan än den fyrtrådiga overlocksömmen, men jag har sytt pilliga benmuddar med ett resultat som jag anser är helt godkänt!

Här kommer lite bildbevis:

Dregglis i Gekkos mönster
Och byxorna:
Bruna molnmuddisar med turkosa muddar
Molntygerna kommer från JNYm och byxmuddarna från Ohlssons. Mönstret till byxorna är ett omritat mönster i storlek 68, men de kan nog bäras ända från 62 till 74 skulle jag tro, helt beroende på barnets kroppsmodell kring midjan. Däremot vet jag inte riktigt vad jag tycker om byxorna... Har verkligen sett framemot att göra byxor av detta tyg, men nu tycker jag mest att det ser ut som koskinn... Jaja, jag kanske ändrar uppfattning då han har dem på sig?

Slänger in en bild på vår nya lampa som hänger ovanför soffbordet i vardagsrummet,


Nattisnattis! (Nej, klockan stämmer inte i bloggen, hon är 00:11...)

onsdag 9 mars 2011

Ett stort paket...

...fick jag idag, med en Huskylock s15 i! Hihi vad glad jag är! Tack snälla älsklingen! Har provsytt litegrann, men eftersom det har varit lite släkt och fikat här så får jag nog sjå mig till imorgon med att prova sy nått "på riktigt".

Fick även lite pengar, som oavkortat ska gå till tyg å tråd å annat skoj!

Annat att glädjas åt idag var att lillebror drack välling ur flaska, snart kan alltså även pappan vara delaktig i nattmatning! Mindre kul är att storasyster har fått feber, stackarn, hon som sett fram emot hotellövernattning på Källan på fredag. Hoppas det hinner vända tills dess...

God natt!

tisdag 8 mars 2011

Prickigt!

Av en gardinkappa från Hemtex har jag sytt denna skjorta. Mönstret kommer ifrån Gynthers bok "Sy till barnen 0-4 år" och är i storlek 3-6månader. Lillebror är ju 7 månader, men eftersom nästa storlek var 1år så valde jag det mindre, och den storleken blev i minsta laget för honom, även om den gick att få på utanpå bodyn...


Jag har aldrig sytt sprund förut, ja eller jag har väl knappt sytt på snedslå överhuvudtaget, men med hjälp av Gekkos beskrivning (länk finns att hitta här intill) gick det nästan som en dans!


Jag gjorde den lite längre bak, dessutom klippte jag ut den i ett stycke, så då slapp jag sy sömmar på ärmarnas ovansidor. Det är en riktigt rolig modell att sy, och om man jämför med att sy i trikå, så är detta tyg så fogligt att hantera!
Nej, nu måste jag ta mig i kragen och göra  nått vettigt. Typ städa... usch så tråkigt. Det kan hända att jag syr istället. Sova, vore inte så dumt heller...

Tjingeling!

//Jenny

torsdag 3 mars 2011

Mössa!

En mössa igen, men jag var ju bara tvungen att prova Gekkos tillvägagångssätt att sy en mössa på. Det gick fort och blev bra!  Eftersom han redan hade vantar i det röda molntyget, körde jag på samma nu, och det kommer givetvis från JNY Design!

Trevlig helg!

Loppisfynd!

Var förbi på Myrorna idag och förutom lite allmänna fynd som skor och barnböcker hittade jag en spegel för blott 55 kronor... Så här på kvällskvisten var det lite svårt att ta kort på den med våran urkassa kamera, men jag fick till ett hörn på den i alla fall! Den är cirka 50 cm hög och kanske 25 cm i överkant och smalare nertill. Självklart håller den knappt ihop i hörnen, men vad gör det då det finns uttryck som "shabby chic"?




Nu ska jag sy en mössa efter Gekkos tutorial!

//Jenny

tisdag 1 mars 2011

Ugglemössa!

Hade tänkt ta en bild på lillebror då mössan är på, men nu blidde det inte så. Denna passar bra på han, men funderar ändå över på hur den skulle kunna bli liiiite bättre!

Av nån anledning roterade bilden, orkar inte lösa det nu, det får helt enkelt vara som det är!

Nu är jag så himla sysugen, har haft maskinen bortplockad några dagar, hoppas tid ges så att den kan åka fram imorgon!