måndag 21 mars 2011

Puffisar!

Rensade bland alla barnkläder i helgen, dels för att minska på trycket i förrådet dels för att se vad som passar till lillebror som växer så det knakar! Hur som helst, fick rensa bort en massa byxor som resåren bara frasade sönder i, bland dem en puffig byxa som jag gillade jättemycket då storasyster var liten. Så för att försöka bevara modellen tog jag fram tygsaxen och klippte bort sömmarna och ritade av delarna, osv osv och tata:

 
Puffisar av pappans gamla t-shirt!
Återbrukade puffisar av en gammal t-shirt, med mudd från Ohlssons. Har dessutom vågat prova tvillingnålen, som jag av nån anledning varit rädd för, men det var ju busenkelt ju! Dessa blev däremot något låga baktill så mönstret kräver lite justeringar för att bli ännu bättre. Nej, nu är det nattning av storasyster som står på schemat!

//Jenny, som är glad för att om en vecka drar Project Runway igång igen!!!

4 kommentarer:

 1. Så fina de blev! Jag har lagt ner förhoppningarna om roliga T-shirtar från min man, han har mest svart. :/

  SvaraRadera
 2. Jättefina byxor!! Visst är det tillfredsställande att kunna återbruka något!! Och vilket bra sätt att ta tillvara på de gamla byxorna också. Jag har ännu inte riktigt tänkt på att man ju faktiskt kan göra så, sprätta eller klippa och sno mönstret. Återbruk på alla håll och kanter. Var stolt!!!

  SvaraRadera
 3. Tack! Det här är en av de få mönstrade han har/hade, han använder mest mörkblå med jobbets logga på, lagom roliga... Fast kanske vore lite roligt ändå att ha ett par sådana byxor, tack för idén!

  SvaraRadera
 4. Jättefina och så roligt med egensydda kläder! Om man ändå hade sån talang som du=) Jag funderar faktiskt på att köpa en symaskin. Den förra hamnade på skroten efter X antal duster.

  SvaraRadera