tisdag 22 mars 2011

Puffiga finbyxor!

Byxorna i förra inlägget blev inte så korta där bak som jag trodde, däremot lite korta i benen (hade aldrig provat dem då de var 100% färdiga...). Ritade om mönstret litegrann  i alla fall och idag tillverkades ett par finbyxor till lilleman av mina gamla byxor som var för trånga. Jag visste inte om det skulle bli stor skillnad på att sy byxor av ett ostretchigt tyg, för rörelseförmågans skull, så jag la till sömsmån och stället för benslutsresår satte jag mudd. Denna gång sydde jag fast mudden innan jag sydde ihop byxbenen, men fick lägga några veck, för mudden räckte inte över hela benslutet.

Finbyxor i puffig modell!
De blev ju lite baggy, men storleksmässigt är de nog kring 74, och han är ju inte riktigt där än. Men att de är lite långa gör ju inte så mycket för då åker iaf inte benmuddarna upp till knäna då han sitter...
Vet inte om det syns, men jag la mönstret så att de gamla pressvecken stämmer även på dessa byxor! Men jag tror att jag måste sticka ner, uppe vid midjemudden så kanske det blir mindre ballongit där.

Kom ihåg: midjemudd 11,5 x 19cm, benslut 11,5 x 18cm och 1cm runt om hela byxan.

//Jenny, som nog bör överväga att inte sy ikväll. Har lite stiffneck...

2 kommentarer:

 1. Hmm, nu måste du ju tänka ut vad Akvelina ska ha på sig när de ska på dejt och A har sina finbyxor ju!!!
  Hemskt nog så börjar det klia lite i mina syfingrar när jag är in och läser din blogg...antar jag måste bota det genom att sy en gardinlängd i raksöm och som vanligt bli rosenrasande!!
  Trevlig helg, sköt om er!!

  SvaraRadera
 2. Stiliga byxor!
  Jo, lådan är faktiskt en förmån vi får här i Finland. Har funnits länge redan.. Om man inte tar förpackningen så får man 140€. Vilket ju inte motsvarar förpackningens värde alls.. Men valde ändå att göra så nu eftersom jag inte ser någon nytta i att ha allt dubbelt.. (fast årets låda var mycket finare än den vi fick för tre år sedan..)

  SvaraRadera