söndag 30 januari 2011

Molnkjol!

Så här blev kjolen till storasyster, som "invigdes" hos grannen dit hon var bjuden på kalas igår, hon var väldigt nöjd med den! Molntyget kommer från JNY (förstås!)

Tröjan är istoppad bara för att visa hur den ser ut upptill. (Den är inte riktigt så tajt som det ser ut på bilden, även om den är ganska rak i modellen...)

Nu ska jag ta mig an nått nytt projekt, men har inte bestämt vad än...

//Jenny

onsdag 26 januari 2011

Namnlappar och återbruk!

Ritade om mönstret lite från de blå muddbyxorna som jag bloggade om sist (med mönster från Meedom) och sydde ett par "muddisar" av en rosa tröja från H&M och med bruna muddar från Mjuka Tyger. Kombon rosa och brun, blev väldigt passande i och med att då jag hämtade posten sent igår kväll fann att mina namnlappar kommit, och de är just bruna och rosa! Så var ju tvungen att sy fast en imorse!

Har även påbörjat att sy en kjol till storasyster i lila molntyg, får se om den hinns klart under dagen!

Lite kass bild, kameran hade slut batterier...
 Ha en fortsatt bra dag!

måndag 24 januari 2011

Byxa!

Har insett att jag har blivit helt frälst i denimjersyn från JNY, speciellt med bruna muddar till.Var bara tvungen att sy ett till par byxor till lillebror idag. Men i en lite mer vanlig modell, ska bli spännande att se om de överhuvudtaget passar, glömde att prova dem på han innan jag sydde dit muddarna.



God natt!

//Jenny

Haremsbyxor!

Har provat att sy haremsbyxan som var med i senaste numret av Ottobre (1/11) av den denimfärgade jersyn från JNY samt bruna muddar från Mjuka tyger. Resultatet blev faktiskt riktigt bra, men eftersom jag förstått att deras mönster är lite vida trixade jag lite med mönstret, och smalnade av det och la bara till sömsmån upp och ned till. Nedan lite live-bilder, men först en glimt av vår nya tapet i vardagsrummet, Vera från Sandberg!
Vera och vitt tak! Mmmm...


Här är mudden i midjan ovikt och benmuddarna uppvikta!(han ligger på mage)
 














Här är midjemudden nervikt en bit över byxan!

måndag 10 januari 2011

Namnband!

Ikväll har jag beställt band för att kunna märka det jag syr, från www.minanamnband.se , ska bli såå spännande att se hur de ser ut "på riktigt" och ännu roligare förstås att få sy fast dem på plaggen!

God natt!

//Jenny

söndag 9 januari 2011

Ofodrade mössor...

...är kanske inte riktigt aktuellt kan man tycka, men O så roliga de är att sy! Egentligen har jag inte alls tid att sitta vid bloggen, men vad gör man inte för att slippa göra skolarbete? Tyget med ugglor på har jag beställt från JNY och de med feér kommer ifrån Znok. Haklappen med mumin på är gjord av ett gammalt örngott som barnens far använde då han var liten. Av min mamma har jag fått ärva boken, Sy till barnen 0-4 år av Gunther och Solberg, så nu är inspirationen på topp!


Mössa och haklapp söker ny ägare, Aspliden111,
är du intresserad?
//Jenny

söndag 2 januari 2011

Äntligen lite sytt!

En ny mössa till pajken! Var lite slarvig vid tillklippningen så den bör inte granskas i sömmarna, men den fyller sin funktion. Samma mönster som till molnmössan, men lite större och eftersom den blev lite lång i nacken, sydde jag "av" den lite där bak! Tyget kommer från Znok.

Snyggaste pyjamasen från Polarn och Pyret!

Sniglar alá Ahlard!


God fortsättning på det nya året!

//Jenny