torsdag 5 maj 2011

Äntligen!

Egentligen har jag väl sytt nått plagg sen sist, men de får väl visas nån annan gång. Nu visas i alla fall en luvtröja i gul interlock från JNY samt i luvan är det kanintyg från samma butik! Mudd från Ohlssons.
Helt smärtfritt gick självklart inte syförloppet, glömde fälla ner pressarfoten några gånger, körde fast en nål i kniven, i ena halvan av luvans foder är kaninerna upp o ner osv osv. Dessutom är ju storleken gigantisk! Visst såg det lite stort ut, men det var strl 1 år, så jag ritade aldrig någon sömsmån på tyget, utan tänkte bara att det blir nog hyfsat rätt... A är ju visserligen inte ett år än utan bara 9 mån, men den är kanske lagom till nästa sommar?

Sötnöt i huvtröja!

Men, även om det inte gick som planerat, tycker jag om den, och måste nog försöka minska storleken och sy en han kan ha i sommar!


Så här ser den ut i sin helhet. Mönstret kommer från Sömnadsmagasinet 2/2011.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Jenny

9 kommentarer:

 1. Såå fin tröja. Och snyggt med randig mudd. Känner så väl igen de små missar på vägen, felvänt tyg och nålar i kniven. Men ingen annan lägger märke till sånt. Tycker inte att tröjan ser så stor ut heller. Fast jag har också märkt att sömnadsmagasinets storlekar är lite väl stora.

  Vill se dina andra alster också!!!

  Ha en bra kväll.

  SvaraRadera
 2. Tack Hanne! Tröjan ÄR stor, däremot var inte luvan så stor, så den behöver inte minskas! Ska prova sy en omlottjacka till A som också kommer från den tidningen, men den var i strl 74, och den verkar stämma hyfsat i storlek. Men av nån anledning är de flesta mönster så breda?

  //Jenny

  SvaraRadera
 3. Jättefin. :-)

  Bokstäverna har jag beställt från gladagrodan.se

  SvaraRadera
 4. Mönstret till solhatten är Gynther! Jag har samma bok som du! Tycker solhatten sitter bra på huvudet och det breda brättet håller solen borta från ansikte och nacke!

  SvaraRadera
 5. Men har min kommentar försvunnit? Jag tyckte mig ha lagt en rätt lång sådan för några dagar sedan! Kontentan av den var i alla fall att det ju är bättre då mönstrena är lite stora i storleken än tvärtom... Skulle vara tråkigare om han redan var för stor för tröjan! Den är hur som helst JÄTTEFIN, gult är så snyggt på sommaren!:)

  SvaraRadera
 6. Snygg tröja! Och vilken pose, värsta spagatkillen=)

  SvaraRadera
 7. Ja, ibland gård det inte som man tänkt, men fin blev den ju iallafall!

  SvaraRadera
 8. Min kommentar verkar också ha försvunnit! Nu var den inte av det längre slaget utan mer: Fin tröja och sötnosbarn=) Och shysst pose också!

  SvaraRadera
 9. Vattentanken är från en butik som heter Citymarket, typ Ica här i Finland. Men sådana finns väl lite överallt. Inte den bästa kvaliteten märkte vi då vi fyllde den med vatten. Läckte på flera ställen.. men man får väl täta den bara..

  SvaraRadera