onsdag 27 oktober 2010

En mössa...

...blev det igår, i turkost molntyg från JNY. Ritade mönstret själv och den blev lite väl baggy för min smak, men det gjorde inte så mycket för "överskottet" vek jag inåt så att det blir lite extra varmt om öronen. Det rosa bandet satte jag över några stickhål som var i tyget men det blev ju ganska bra ändå! Ska kanske tillägga att jag blev kompenserad med extra tyg pga stickhålen!


tisdag 26 oktober 2010

Tyg!

Idag kom det tyg från både JNY och Kamelont design, tänk att man kan börja känna sig som ett barn på julafton bara för att några meter tyg levereras!
Här intill visar jag en bild på ett par hängselbyxor som jag sytt utifrån ett par andra byxor, dock med några förändringar (förbättringar, enligt mig). För att se hur mönstret blev så sydde jag i en tunn interlock som jag köpt billigt från JNY och här kantade jag med velour. Kantningen bör inte synas så noga, men det är andra gången jag gör det så är ändå hyfsat nöjd.
Småsnuttisar sydda av provbitar från JNY!

fredag 22 oktober 2010

Byxor!

Dels en bild på hängselbyxorna som jag gjorde om till ett par vanliga byxor, samt en bild på ett par tights i molntyg med en låtsasficka samt mudd i kanintyg från JNYdesign. Om tightsen blev snygga, är upp till var och en att avgöra, men lite häftiga tycker jag i alla fall att de blev och definitivt helt unika! Sydde även tights åt lill-kusinen men glömde ta kort på dem...



Nästa projekt blir eventuellt en body alternativt hängselbyxor i ett stumt tyg, hmm, får fundera en stund på vad jag är mest sugen på...

//Jenny

torsdag 21 oktober 2010

Tid...

Tiden går fort då man har roligt! Klockan är nu 01.40, och om resultatet av nattens nötning av symaskinen blir bra, får tiden utvisa imorgon!
God natt!

Jag har blivit faster!

Grattis till mig som blivit faster, fast kanske ännu mer grattis till Linnea och Johan som har blivit föräldrar åt en liten tjej! Får se när vi hinner med ett besök, idag ska här hållas bebis-fika för (framförallt) mammor till bebisar födda -10 från byn och några grannbyar.




Hängselbyxor som jag pysslat ihop, det kommer dock att bli ett par vanliga byxor av dem av diverse anledningar...

  

tisdag 12 oktober 2010

Mera pyssel!


Har knåpat ihop två par vagnsvantar samt en till mössa, dock så blir jag lite irriterad då resultatet inte blir som jag tänkt mig, men jag försöker tänka positivt och hoppas på att "övning ger färdighet" även gäller mina sykunskaper... Då man har sytt själv så kan man ju även trösta sig med att det i alla fall inte är något underbetalt barn som sytt ihop dem, och då känns det också lite bättre! Det gula tyget kommer från JNYdesign och är Öko-Tex märkt, vilket jag tycker känns bra då tyget inte innehåller några ämnen som kan vara skadliga för kroppen! 



Snart är det tack och godnatt för mårbackan, det här är nog den sista blomman för i år skulle jag tro. Jag har inget bra ställe att övervintra den på heller så den får nog möta det bruna sopkärlet inom en snar framtid!

//Jenny

 

måndag 11 oktober 2010

Bättre förr?

 Jo, vissa saker iallafall, som dessa trådrullar som jag har lindat upp gamla spetsar på och "stopgarnerna" i skålen från Marimekko. Längst bort på hyllan har jag gjort en nåldyna av en träram som jag målat vit och istället för glaset har jag satt dit ett monogram från en gammal kudde och fyllt med vadd. Jag har en hel del gamla monogram som jag klippt lös från örngott som varit gula eller trasiga, men än så länge ligger de bara i ett skåp, och det är ju lite trist, för hantverket förtjänas att visas upp tycker jag!

 Nu ska jag fortsätta med att göra så lite som möjligt, för idag känner jag mig helt otroligt lat!

//Jenny

söndag 10 oktober 2010

Gult...

 ...är inte fult, dessa fina rosor fick jag igår då vi fick besök av barnens farfar och gammelfarfar samt deras respektive, Margareta och Inga!
 
Gul med bruna apor och lejon blev lillebrors mössa som jag sydde idag efter en beskrivning som jag hittat hos Blomma åker vagn , dock något förminskat, det gulliga tyget är ritat av Johanna Ahlard.
Jag har sytt en mössa tidigare, men den blev inte riktigt lika bra som denna, så nu vill jag BARA sy små söta mössor, men det går ju inte riktigt för sig då tiden ska räcka till så mycket annat också!

lördag 9 oktober 2010

Välkommen!

 Så här ser det ut på våran bro, jag tänker att om det finns lite trevliga blommor att titta på så ser man kanske inte hur sliten trappen och dörren är!
...och här är en bild på några hyllor som sitter i vårat kök! (Tack till Ylva för att du "sparkade igång" mig att göra ett ordentligt inlägg!)